Nazwa serwera IP serwera Sloty
•••PolskiPartyServer™[PPS]®24/7••• @LiveServer.pl graj.server-pps.com:7777 500 Wejdź
Mumble 1.2 server-pps.com 100 Więcej

Wybierałka

Moderator: Mod-Team

Wybierałka

Postprzez Sharpedroot » 20 gru 2012, o 17:42

Mógłby ktoś zrobic dla mnie wybierałkę skinów? Znajdowałaby się ona na tym małym mostku niedaleko /pustynia. Proszę o pomoc, jakoś nie mogę ustawic parametrów. Skiny: SWAT i wojsko.
Sharpedroot
User
 
Posty: 1087
Dołączył(a): 24 kwi 2010, o 12:36
Lokalizacja: Bełchatów (łódzkie)
Polubionych : 8 razy
Otrzymał polubień: 2 razy

Re: Wybierałka

Postprzez Digi » 21 gru 2012, o 16:30

To więc tak, mogę ci pomóc zrobić, ale nie gotowca, bo to nie jest trudne :D
Szukasz w kodzie (lub dodajesz jeśli nie masz):
Kod: Zaznacz cały
public SetupPlayerForClassSelection(playerid)
{
SetPlayerInterior(playerid,0);  //Tu nic nie zmieniamy chyba że chcesz w jakimś interiorze
SetPlayerPos(playerid,X,Y,Z);  //Tu podajesz miejsce skinu komendą /save na dowolnym serwerze
SetPlayerFacingAngle(playerid, 0);  //Kąt obrotu kamery (tu musisz się pobawić, np. 50.0)
SetPlayerCameraPos(playerid,X,Y,Z);  //Miejsce umieszczenia kamery (/save)
SetPlayerCameraLookAt(playerid,X,Y,Z);  //Miejsce zwrócenia kamery (/save)
}


Teraz przejdziemy do skinów. Skiny dodajemy w: public OnGameModeInit()
Do tego publica dodajemy:
Kod: Zaznacz cały
AddPlayerClass(id,X,Y,Z,kąt,0,0,0,0,0,0)

Tam gdzie id wpisujemy id skinu, gdzie X,Y,Z współrzędne (/save), kąt to kąt obrotu skinu, zera to id broni i amunicji (nigdy nie bawiłem się broniami w wybieralce to nie wiem jak to działa). Skinów może być tyle ile chcesz i jakie chcesz.

Wskazówki:
1.Współrzędne, które zapiszesz komendą /save zapisują się w Moje Dokumenty/Dokumenty -> GTA San Andreas User Files -> SAMP w pliku savedpositions.txt. Warto też mieć na uwadze, że można dodać komentarz do zapisywanych współrzędnych (np. /save miejsceskinu).

2.ID skinów można znaleźć tutaj: http://wiki.sa-mp.com/wiki/Skins:All

3.Zazwyczaj public OnGameModeInit() jest pierwszym publiciem w kodzie.
Mam nadzieję, że pomogłem. W razie problemów pisz na PW/serwerze ([PPS]Digi29[UK]). :)
"Wszystko trwa, dopóki sam, tego chcesz."
Avatar użytkownika
Digi
User
 
Posty: 139
Dołączył(a): 15 maja 2011, o 14:33
Polubionych : 102 razy
Otrzymał polubień: 33 razy

Re: Wybierałka

Postprzez Sharpedroot » 21 gru 2012, o 23:53

Ale nie wiem czy zauważyłeś ja umiem to napisac, ale nie umiem podac odpowiednich parametrów.
Sharpedroot
User
 
Posty: 1087
Dołączył(a): 24 kwi 2010, o 12:36
Lokalizacja: Bełchatów (łódzkie)
Polubionych : 8 razy
Otrzymał polubień: 2 razy


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości