Nazwa serwera IP serwera Sloty
•••PolskiPartyServer™[PPS]®24/7••• @LiveServer.pl graj.server-pps.com:7777 500 Wejdź
Mumble 1.2 server-pps.com 100 Więcej

Gamemod info [POMOC]

Moderator: Mod-Team

Gamemod info [POMOC]

Postprzez Alt3Rn4TivE » 30 lis 2013, o 09:36

Witam otóż mam problem z cmd ;d

Kod: Zaznacz cały
#include <a_samp>
#include <zcmd>

CMD:gmi(playerid,cmdtext[]){
   #pragma unused cmdtext

   new string[800];

   strcat(string,"{FF4500}Hostname: {[•GFA•] Game™ ¤ For™ ¤ All™ [•GFA•]}\n");
   strcat(string,"{4682B4}IP GFA: {5.231.68.210:7777}\n");
   strcat(string,"{FFFFFF}Forum: {GFA-Serv.pl}\n");
   strcat(string,"{FF0000}***************** ZarząD {FF0000}*************\n");
   strcat(string,"{FFFFFF}Założycielem servera jest:{FF0000} NrQ & Bartula & eRem\n");
   strcat(string,"{FFFFFF}Head Administratorzy [HR]:\n");
   strcat(string,"(FF0000)~[GFA]NrQ_[•HA•]\n");
   strcat(string,"{FF0000}~[GFA]Bartula\n");
   strcat(string,"{FF0000}~[GFA]eRem\n");
   strcat(string,"{FF0000}vice Head Administrzatorzy [•vHA•]:\n");
   strcat(string,"{FF0000}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{0000FF}Administrzatorzy [•A•]:\n");
   strcat(string,"{0000FF}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{00FF00}ViP'y [•ViP•]:\n");
   strcat(string,"{00FF00}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{8040FF}ProGramiści [•ProG•]:\n");
   strcat(string,"{8040FF}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{FFFF40}Konto Premium [•KP•]:\n");
   strcat(string,"{FFFF40}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{804000}Sponsorzy [•$•]:\n");
   strcat(string,"{804000}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{C5BBB6}Gracze [•GFA•]:\n");
   strcat(string,"{C5BBB6}~Kliknij TAB na klawiaturze\n");
   
   
   
   

   ShowPlayerDialog(playerid,31,0,"Informacje:",string,"Ok","Zamknij");

   return 1;
}


Nie wiem co tu jest źle bo na amx sie kompiluje ale jak dam na serverze /gmi to mi sie nie pokazuja info o moim serverze czemu ?

=CodeGenerators.pl=

Kod: Zaznacz cały
#include <a_samp>
#include <zcmd>

CMD:gmi(playerid,cmdtext[]){
   #pragma unused cmdtext
   
   new string[800];
   
   strcat(string,"{FF4500}Hostname: {[•GFA•] Game™ ¤ For™ ¤ All™ [•GFA•]}\n");
   strcat(string,"{4682B4}IP GFA: {5.231.68.210:7777}\n");
   strcat(string,"{FFFFFF}Forum: {GFA-Serv.pl}\n");
   strcat(string,"{FF0000}***************** ZarząD {FF0000}*************\n");
   strcat(string,"{FFFFFF}Założycielem servera jest:{FF0000} NrQ & Bartula & eRem\n");
   strcat(string,"{FFFFFF}Head Administratorzy [HR]:\n");
   strcat(string,"(FF0000)~[GFA]NrQ_[•HA•]\n");
   strcat(string,"{FF0000}~[GFA]Bartula\n");
   strcat(string,"{FF0000}~[GFA]eRem\n");
   strcat(string,"{FF0000}vice Head Administrzatorzy [•vHA•]:\n");
   strcat(string,"{FF0000}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{0000FF}Administrzatorzy [•A•]:\n");
   strcat(string,"{0000FF}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{00FF00}ViP'y [•ViP•]:\n");
   strcat(string,"{00FF00}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{8040FF}ProGramiści [•ProG•]:\n");
   strcat(string,"{8040FF}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{FFFF40}Konto Premium [•KP•]:\n");
   strcat(string,"{FFFF40}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{804000}Sponsorzy [•$•]:\n");
   strcat(string,"{804000}=Zablokowane=\n");
   strcat(string,"{C5BBB6}Gracze [•GFA•]:\n");
   strcat(string,"{C5BBB6}~Kliknij TAB na klawiaturze\n");
   
   
   
   
   
   ShowPlayerDialog(playerid,31,0,"Informacje:",string,"Ok","Zamknij");
   
   return 1;
}


Jakby co ja 1 to robiłem sam ale dałem do poprawiacza kodu bo nwm co ja tu źle zrobiłem.
Czepiają się ludzi często że źle kod ułożony więc dałem ułóż kod ;p

Co tu jest źle ?
Konto Usuniete ;)
Avatar użytkownika
Alt3Rn4TivE
User
 
Posty: 46
Dołączył(a): 3 kwi 2013, o 16:51
Polubionych : 1 raz
Otrzymał polubień: 1 raz

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez Dziura77 » 30 lis 2013, o 12:07

Jakby co ja 1 to robiłem sam ale dałem do poprawiacza kodu bo nwm co ja tu źle zrobiłem.

A według mnie wyciąłeś z Gamemoda.

Dlaczego ci nie działa? Musisz po prostu wpisać informacje o swoim serwerze lub napisać skrypt aby działało to automatycznie.

NP:
Kod: Zaznacz cały
strcat(string,"{FF4500}Hostname: {[•PPS•] Polski Party Serwer™ [•PPS•]}\n");
Avatar użytkownika
Dziura77
User
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 19 lis 2010, o 17:21
Polubionych : 97 razy
Otrzymał polubień: 94 razy

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez stinger » 30 lis 2013, o 12:57

ShowPlayerDialog(playerid,31,0,"Informacje:",string,"Ok","Zamknij");


Zdefiniowałeś sobie styl dialogu w define, że tak piszesz? (te 0)
stinger
User
 
Posty: 641
Dołączył(a): 15 kwi 2012, o 21:46
Lokalizacja: Wrocław
Polubionych : 124 razy
Otrzymał polubień: 160 razy

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez Alt3Rn4TivE » 30 lis 2013, o 14:08

Mała poprawka.
Nie ja jestem autorem skryptu.Pobrałem go.Uzupełniłem dane noi tak jak pisałem kompiluje się ale na serverze nie działa :/

-- 2013-11-30, 14:20 --

Z tym co napisałem sam chodzi o to że edytowalem w pawn a ten 2 kod ulożył codegenerators.pl.

@up wszystkie informacje pokazane tu pochodzą z mojego servera :D ; NrQ to ja.

~ Game For All
(All rights reserved !)

-- 2013-11-30, 14:28 --

Dziura77 mam taki sam kod jak ty :D.
Konto Usuniete ;)
Avatar użytkownika
Alt3Rn4TivE
User
 
Posty: 46
Dołączył(a): 3 kwi 2013, o 16:51
Polubionych : 1 raz
Otrzymał polubień: 1 raz

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez Dziura77 » 30 lis 2013, o 15:43

Nie rozumiem, jak to nie działa na serwerze? Skopiowałem ten twój kodzik (ten od codegenerators.pl) do swojego serwera testowego, skomplikowałem i po wpisaniu komendy /gmi wyskoczyło:
Obrazek
Avatar użytkownika
Dziura77
User
 
Posty: 4720
Dołączył(a): 19 lis 2010, o 17:21
Polubionych : 97 razy
Otrzymał polubień: 94 razy

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez Alt3Rn4TivE » 30 lis 2013, o 17:50

Hmm... Czy jak server ma ping 200 cmd mogą nie działać ?

-- 2013-11-30, 17:53 --

Dobra spojrze na to jeszcze raz ; D
Konto Usuniete ;)
Avatar użytkownika
Alt3Rn4TivE
User
 
Posty: 46
Dołączył(a): 3 kwi 2013, o 16:51
Polubionych : 1 raz
Otrzymał polubień: 1 raz

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez SHENDER » 30 lis 2013, o 17:54

Jesteś tego świadom że będziesz musiał wynająć hosting?
Avatar użytkownika
SHENDER
User
 
Posty: 1225
Dołączył(a): 4 mar 2013, o 13:42
Lokalizacja: Ełk
Polubionych : 5 razy
Otrzymał polubień: 180 razy

Re: Gamemod info [POMOC]

Postprzez Alt3Rn4TivE » 30 lis 2013, o 23:38

ShendeR, mam już VPS :D.Lecz darmowy jest zły mam ping 100/500 /1500. Na płatnym nie bd kłopotów : D

-- 2013-12-04, 19:52 --

Proszę //lock
Konto Usuniete ;)
Avatar użytkownika
Alt3Rn4TivE
User
 
Posty: 46
Dołączył(a): 3 kwi 2013, o 16:51
Polubionych : 1 raz
Otrzymał polubień: 1 raz


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron