Strona 1 z 1

Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 29 lis 2013, o 17:16
przez Alt3Rn4TivE
Rangi mają być nastepujace: HR,vHA,A,ViP,ProG,Gracz,KP,sR

Otóż po zalogowania się na daną range ma to wyskoczyć na chacie

0.Logujemy się na Rcon

{ID} ViT [•HR•]: text

1.Logujemy się na vHA:

{ID} ViT [•vHA•]: text

2.Logujemy się na A:

{ID} ViT [•A•]: text

3.Logujemy się na ViP:

{ID} ViT [•ViP•]: text

4.Logujemy się na ProG:

{ID} ViT [•ProG•]: text

5. Przy dołączeniu do servera dostajemy tak:

{ID} ViT [•Gracz•]: text

6.Logujemy się na KP:

{ID} ViT [•Premium•]: text

7.Logujemy się na sR:

{ID} ViT [•$•]: text



* Wszystkie rangi mają być zapisywane do pliku ;p
* Logowanie automatyczne
* Bez uprawnień komend
* Aby ktoś się zalogował na range musimy dopisać jego nick w pliku na ftp.

SpiS dodawania:

HR=7 - Loguje gracza na RCON
vHA=6 - Loguje gracza na vHA
A=5 - Loguje gracza na A
ViP=2 - Loguje gracza na ViP'a
ProG=3 - Loguje gracza na ProG'ramiste
KP=1 - Loguje gracza na Premium
sR= 4 - Loguje gracza na $




Bardzo ważne !!! ;D
~Zadanie dla pawn Masterów ;D~

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 29 lis 2013, o 21:42
przez stinger
na stronach pawnerskich masz tego pełno

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 30 lis 2013, o 06:26
przez Alt3Rn4TivE
Wiem że jest tego pełno ale to nie to czego szukam ;(.Za wykonanie tego kodu/pliku mogę nawet zapłacić ;D !

// bardzo ważne na jak najszybciej :) !

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 30 lis 2013, o 11:56
przez Dziura77
Chcesz aby ktoś ci napisał od zera system rang? Powodzenia, zresztą jak to Japko powiedział - masz tego pełno, wystarczy lekko przerobić i już.

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 30 lis 2013, o 13:56
przez Alt3Rn4TivE
Dziura77, daj chociaż jakiś wzór na jakim będę się wzorować.Z tej jednej dorobie resztę... :D.Ja od 0 nie napisze :(.Proszę o wykonanie 1 tej rangi . Resztę dorobie sam :D

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 30 lis 2013, o 15:46
przez Dziura77
Alt3Rn4TivE napisał(a):Dziura77, daj chociaż jakiś wzór na jakim będę się wzorować.Z tej jednej dorobie resztę... :D.Ja od 0 nie napisze :(.Proszę o wykonanie 1 tej rangi . Resztę dorobie sam :D

Osobiście ja korzystam z PVarów ale masz tutaj poradniczki:
http://pawno.pl/index.php?/topic/104-rangi-w-dm/
http://pawno.pl/index.php?/topic/6364-d ... ca-pvarow/
Ewentualnie: http://pawno.pl/index.php?/topic/188-ja ... at-gracza/

Poradniki są dobre a skoro się bawisz w Pawn to powinieneś to zrozumieć ;)

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 30 lis 2013, o 22:03
przez Alt3Rn4TivE
Nom przeczytałem je.Tam masz tylko jak zrobić żeby było playerid,text np. EKO (id 0) (Ranga): tekst. Mi potrzebne jest playerid,nick,ranga,text czyli np. {90} rmfO [HR]:tekst. Nie ma pokazane jak zrobic zapis rang do pliku na ftp ;(.Że jak wpisze nick na listę W pliku rangs.ini np [uCI]Elim=7 to automatycznie po wejściu na server loguję go na RCON ;D

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 1 gru 2013, o 12:34
przez Dziura77
Alt3Rn4TivE napisał(a):Nom przeczytałem je.Tam masz tylko jak zrobić żeby było playerid,text np. EKO (id 0) (Ranga): tekst. Mi potrzebne jest playerid,nick,ranga,text czyli np. {90} rmfO [HR]:tekst. Nie ma pokazane jak zrobic zapis rang do pliku na ftp ;(.Że jak wpisze nick na listę W pliku rangs.ini np [uCI]Elim=7 to automatycznie po wejściu na server loguję go na RCON ;D

http://pawno.pl/index.php?/forum/18-poradniki/

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 1 gru 2013, o 12:44
przez Rafixstan
Najpierw musisz określić w jakim systemie chcesz te rangi bo takich systemów jest kilka(DOF2,Y-files itp) Komendy logowania na te rangi nie są potrzebne, bo po co zawalać sobie mapkę tymi komendami, jeżeli masz rejestracje to i tak nikt nie wejdzie na konto admina bo trzeba znać hasło.
http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=281736

Naucz się tego jak napiszesz rejestracje to pomożemy Ci z tymi rangami.

A i nie kopiuj tego kodu tylko postaraj się go zrozumieć, wszystko tam masz wytłumaczone.

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 1 gru 2013, o 13:22
przez Adziu
zrób komende setlevel do rozdawania rang która mozesz uzywac tylko na rconie, logowanie sie na każdą range jest bezsensowne.

Re: Układ Rang na chacie cz.2

PostNapisane: 2 gru 2013, o 22:26
przez adam.
Po co ma robić jakieś systemy rejestracji skoro wystarczy wykorzystać funkcje IsPlayerInFile?

Kod: Zaznacz cały
stock IsPlayerInFile(playerId, file[])

{

   new playerName[MAX_PLAYER_NAME], File:fhnd, line[MAX_PLAYER_NAME];



   GetPlayerName(playerId, playerName, MAX_PLAYER_NAME);

   fhnd = fopen(file, io_read);



   if(!fhnd)

      return false;



   while(fread(fhnd, line))

      if(strcmp(line, playerName, true) == 0)

         return true;



   return false;

}


Podczas wejścia na serwer sprawdź czy gracz jest w pliku(IsPlayerInFile) jeśli tak to ustaw mu range..