Nazwa serwera IP serwera Sloty
•••PolskiPartyServer™[PPS]®24/7••• @LiveServer.pl graj.server-pps.com:7777 500 Wejdź
Mumble 1.2 server-pps.com 100 Więcej

Problem z laptopem

Nurtuje Cię jakieś pytanie? Zadaj je nam, a postaramy się pomóc.

Moderator: Mod-Team

Problem z laptopem

Postprzez FortiZ » 18 sty 2018, o 12:20

Cześć.
Jestem posiadaczem laptopa, zakupionego 3 lata temu.
Laptop był ''stworzony'' do gier.
Wszystko było ok, dopóki nie zaczął się zacinać.
GTA 5, NFS i inne gry działały, teraz GTA SAMP (nie mówie o singleplayer, bo on mi działa) chodzi normalnie, a pochwili wszystko się tnie ;v (gta 5 w 50 stabilnych FPS)

Oddawałem już kiedyś laptopa do wymiany pasty termoprzewodzącej i chodziło wszystko pięknie.
W tym roku również oddalem, ale ... mi to dało.

Zamówiłem sobie Fife 18 na PC, zainstalowałem. To samo co z innymi grami, zacina się, a laptop jest idealny na tą gre.

Proszę o pomoc, piszcie w odpowiedzi co mógłbym zrobić.
User
RPPS
VIP
gZe


Obrazek
Avatar użytkownika
FortiZ
User
 
Posty: 107
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 21:34
Lokalizacja: Dom
Polubionych : 6 razy
Otrzymał polubień: 27 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez rfxn » 18 sty 2018, o 13:53

Podaj specyfikacje laptopa.
rfxn
User
 
Posty: 1343
Dołączył(a): 21 sie 2010, o 10:47
Polubionych : 132 razy
Otrzymał polubień: 103 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez FortiZ » 18 sty 2018, o 14:01

Nazwa i model: Acer V1-711G
Procesor: Intel Core i5
Karta Graficzna: Geforce GT 630m 8 gb ram
system 64 bitowy
User
RPPS
VIP
gZe


Obrazek
Avatar użytkownika
FortiZ
User
 
Posty: 107
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 21:34
Lokalizacja: Dom
Polubionych : 6 razy
Otrzymał polubień: 27 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez rfxn » 18 sty 2018, o 14:06

Być może dysk jest uszkodzony.
rfxn
User
 
Posty: 1343
Dołączył(a): 21 sie 2010, o 10:47
Polubionych : 132 razy
Otrzymał polubień: 103 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez FortiZ » 18 sty 2018, o 14:07

Rafixstan. napisał(a):Być może dysk jest uszkodzony.


To co mam zrobić w tej sytuacji :o
User
RPPS
VIP
gZe


Obrazek
Avatar użytkownika
FortiZ
User
 
Posty: 107
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 21:34
Lokalizacja: Dom
Polubionych : 6 razy
Otrzymał polubień: 27 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez Speeder » 18 sty 2018, o 14:19

FortiZ napisał(a):
Rafixstan. napisał(a):Być może dysk jest uszkodzony.


To co mam zrobić w tej sytuacji :o

Wymienić? XD
Jeżeli nie masz do tego predyspozycji to najlepiej oddać do jakiegoś serwisu to oni to zrobią.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Speeder
User
 
Posty: 218
Dołączył(a): 21 kwi 2013, o 18:29
Lokalizacja: Dom
Polubionych : 99 razy
Otrzymał polubień: 98 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez JaromiR » 18 sty 2018, o 16:17

Pobierz program do odczytu temperatury coretemp i program cpu z w którym kliknij zakładkę bench i przycisk stress cpu. Obserwuj temperaturę.
Avatar użytkownika
JaromiR
User
 
Posty: 41
Dołączył(a): 16 gru 2014, o 16:04
Polubionych : 20 razy
Otrzymał polubień: 11 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez Chief Reinoldo » 19 sty 2018, o 14:22

Menedżer zadań > sprawdź co ile zużywa pamięci ram i dysku, najbardziej obciążające procesy wyłącz, tak samo jak Windows Update i firewalla i o ile masz to antywirusa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Chief Reinoldo
User
 
Posty: 1132
Dołączył(a): 31 mar 2013, o 22:36
Lokalizacja: POD PARASOLEM
Polubionych : 261 razy
Otrzymał polubień: 206 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez mati960 » 20 sty 2018, o 03:43

Możesz też programem np. HDDlife lub podobnym przejrzeć dyski, bardzo możliwe że pada.
A jeżeli w menadżerze zadań (w 10 pokazuje w % w 7 już nie) masz duże wykorzystanie dysku w granicach nawet 100%, to musisz wyłączyć Windows Update i pogrzebać w plikach systemowych. Jest masa poradników w necie co należy krok po kroku zrobić.
Dawaj znać co i jak, pokombinujemy dalej ;)
*2011* / User > VIP > User > gZe > Junior Admin > Server Admin \ *2018*
Avatar użytkownika
mati960
User
 
Posty: 55
Dołączył(a): 2 sie 2011, o 00:12
Lokalizacja: Kraśnik
Polubionych : 11 razy
Otrzymał polubień: 5 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez FortiZ » 3 lut 2018, o 10:29

Okey więc tak.

(Jak bym coś zle pisał to wybaczcie nie znam sie na tym :hahaha: )

Na pulpit sobie dalem Miernik CPU
I przy włączonym laptopie (Sam pulpit) jest 30 % używany procesor.

Coś się dzieje niedobrego..
User
RPPS
VIP
gZe


Obrazek
Avatar użytkownika
FortiZ
User
 
Posty: 107
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 21:34
Lokalizacja: Dom
Polubionych : 6 razy
Otrzymał polubień: 27 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez [PPS]Hyper » 3 lut 2018, o 21:31

Nie ma to jak dobry składak. Mój poprzedni, teraz już 10 letni PC w Sampie full FPS generował i dopiero po 8 latach miałem z nim 1 problem, karta graficzna przestała wyświetlać czerwony kolor i musiałem wymienić bo nie widziałem czatu adminów na PPS ;)

Pokrótce - nie polecam laptopów.
User - 06.01.2010 > VIP > Junior Admin >Admin > VIP > Junior Admin > Admin > Zasłużony Admin

Obrazek

Obrazek
Avatar użytkownika
[PPS]Hyper
Admin Servera
 
Posty: 444
Dołączył(a): 16 kwi 2012, o 11:07
Lokalizacja: Wielkopolska, Złotów
Polubionych : 77 razy
Otrzymał polubień: 130 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez American » 5 lut 2018, o 20:36

Jak laptop i nieprawidłowe działanie, to zapewne dysk. Brat tak samo kupił "dobry laptop" - dobry, ale ograniczony przez dysk, który podziałał chyba z rok, może trochę więcej i na szczęście się spalił. Wymienił na nowy i śmiga elegancko.
Obrazek
Server Admin
Vip
Avatar użytkownika
American
VIP
 
Posty: 64
Dołączył(a): 26 sie 2014, o 19:09
Lokalizacja: na księżycu, pod flagą
Polubionych : 70 razy
Otrzymał polubień: 48 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez FortiZ » 6 lut 2018, o 21:16

Okej. Wymienilem paste i wyczyscilem
Niby cos pomogło SAMP już działa.
Ale dalej to samo
Więc posłucham was i wymienię dysk

Można //lock
User
RPPS
VIP
gZe


Obrazek
Avatar użytkownika
FortiZ
User
 
Posty: 107
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 21:34
Lokalizacja: Dom
Polubionych : 6 razy
Otrzymał polubień: 27 razy

Re: Problem z laptopem

Postprzez JaromiR » 6 lut 2018, o 21:56

Najpierw sprawdź sprawność tego dysku tym programem HD Tune 2.55, bo może się okazać, że wymienisz sprawny dysk... Możesz pobrać też CrystalDiskInfo 7.5.1
Avatar użytkownika
JaromiR
User
 
Posty: 41
Dołączył(a): 16 gru 2014, o 16:04
Polubionych : 20 razy
Otrzymał polubień: 11 razy


Powrót do Pytania/problemy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość